Sminge Sø Kajakklub
 
Er startet d. 27.06.2004. Klubben holder til på rensningsanlægets plads ved P-pladsen for Sminge sø og fugletårnet, Allinggårdsvej, 8600 Silkeborg
Formål
Klubbens formål er at give medlemmerne naturoplevelser, motion og fællesskab gennem kano og kajaksejlads.
 
Hvem kan være med?
Det kan alle som har lyst til kano og kajaksejlads.
 
Hvornår kan jeg blive medlem?
Har du lyst til at prøve at sejle i en kajak, så holder vi intromøde for interesserede d. 1. og 2. tirsdag i hver måned fra maj til oktober, dog starter vi i 2022, allerede d. 19. og d. 26. april med første hold til introaften. Kontakt Betty på bettyac8643@gmail.com for tilmelding til intromødet.
 
Hvad skal jeg kunne?
En fordel er det naturligvis at du kan svømme. Ellers skal du kunne tage ansvar og vare om dit eget liv. Klubben afholder redningsøvelser. Alt efter hvad tid på året du melder dig ind, kan du komme til at ro en længere periode uden afholdt kursus.
 
Hvilke både er der til rådighed?
Klubben råder over kanoer samt enkelt og dobbelt kajakker, hav- og turkajakker. Klubben har desuden pagajer og svømmeveste.
 
Hvem er vi?
Klubben er stort set ligeligt fordelt på voksne / børn og på herre / damer.
 
Hvad gør vi?
Vi har fast torsdagsroning, standerhejsning og -strygning (sæsonstart og -slut) m.m. Derudover tager vi på 3-4 heldagsture i løbet af sæsonen. Alle øvrige arrangementer ses på kalendersiden.

Koster det noget?
Til trods for at vi har nogle af Danmarks laveste priser, er det dog ikke helt gratis - kun næsten. Faktisk er det ikke dyrere end 1-2 gange prisen ved at leje kano eller kajak ved en udlejer.
 
Kontingent.
For personer over 18 år koster medlemsskabet kr. 500,-. For personer under 18 år koster det kr. 50,-. Desuden er der et nøgledepositum på 250 kr. Kontingentet gælder for et kalenderår.
 
Kan jeg ro konkurrence?
Ja! det kan du godt - bare ikke i Sminge Sø Kajakklub. Klubben er en familieklub med vægten lagt på naturoplevelser og motion. Klubben er desuden ikke medlem af Dansk Kano og Kajakforbund. Det gør så at konkurrencer er udelukket. Derimod er vi medlem af DGI, som afholder mange kurser, bl.a. for havkajak.
 
Havkajak eller turkajak?
Mange klubber har fordomme over for havkajakker, det har vi ikke. Her er begge bådtyper lige velkommne. Klubben råder da også over begge bådtyper. Det er op til dig hvad du helst vil ro i.
 
Er du intresseret eller vil vide mere?
Så kontakter du bare en fra bestyrelsen - se kontaktsiden.
Sminge Sø Kajakklub